Žāvētas aprikozes satur daudz organisko skābju (sevišķi citronskābi un ābolskābi), kuras piedod žāvētam auglim skābenu garšu. Aprikožu karotinoīdi dod oranžu krāsu (jo tā ir izteiktāka, jo augstāks ir beta karotīna saturs). Šajā auglī ir daudz vitamīnu B2 un C, folskābes, katehīnu, flavonoīdu, dzelzs un citu mikroelementu.
Tās pievieno
konditorejas izstrādājumiem, žāvētas aprikozes var ēst atsevišķi vai kopā ar riekstiem
un citiem produktiem.
Par produktu |
Sastāvs: |
žāvētas aprikozes, konservants (E202) kālija sorbāts. |
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Turcija |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|