Muskatrieksti (Myristica) ir
magnoliju rindas, muskatriekstu dzimtas ģints. Kā garšvielu izmanto gan
muskatriekstu augļus, gan muskatriekstu žāvēto mizu (dēvē par muskatziedu).
Lielās devās muskatrieksts ir toksisks. Muskatriekstiem ir specifiska smarža,
tos pievieno gaļas ēdieniem, pastētēm, mērcēm, zivīm, dažādiem žāvējumiem,
plovam, dārzeņu, it īpaši spinātu un rožukāpostu vai puķukāpostu ēdieniem, piena,
siera un olu ēdieniem, konserviem, konditorejas izstrādājumiem, garšvielu maisījumiem. Ar muskatriekstiem aromatizē dažādus dzērienus,
piemēram, tomātu sulu, kokteiļus, karstvīnu, kakao, punšu, limonādes. Parasti
šo garšvielu samaltā veidā pievieno ēdienam gatavošanas beigās. Muskatrieksti
un ziedi (sēklu apvalki) ir Meksikas maisījuma, Indijas karija un citu
garšvielu maisījumu sastāvdaļa.
Gardas receptes, kur pievienot muskatriekstus, apskati Tasty.lv:
Bezglutēna rulete ar spinātiem un rikotas sieru
Amerikāņu virtuļi
Siera–sīpolu zupa
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Indonēzija |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|