Ķirbju sēklu
ārstnieciskās īpašības izmanto ļoti daudzās valstīs.
Ķirbju
sēklas satur no 44% līdz 50% eļļainu frakciju, tajās ir augsts šķiedrvielu
saturs (23 – 27%), olbaltumvielas (no 37% līdz 40 %). To sastāvā ir arī ļoti
daudz minerālvielas, īpaši daudz cinka, magnija un kālija, vitamīni,
folijskābes sāļi (folāti), kā arī citas barības vielas.
Ķirbju
sēklas izmanto kā uzkodu, tos var ēst neapstrādātas vai vārītas, ceptas,
grauzdētas krāsnī. Termiskā apstrāde
samazina vitamīnu saturu, bet neietekmē mikroelementu saturu.
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Ķīna |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|