Žāvētas plūmes ir bagātas ar organiskām skābēm un B grupas vitamīniem, sevišķi ar folskābi – vitamīnu B9, kā arī beta karotīnu, E vitamīnu, nātriju, kāliju, magniju, fosforu, dzelzi, kalciju, varu, mangānu, cinku, hromu, jodu, fluoru.
Tās plaši izmanto kulinārijā, piemēram pievieno putrai, jogurtam, biezpinam vai konditorejas izstrādājumiem, salātiem, rīsu un gaļas ēdieniem. Žāvētas plūmes var ēst atsevišķi vai kopā ar riekstiem un citiem produktiem.
Par produktu | |
Sastāvs: | žāvētas plūmes, konservants (E202) kālija sorbāts, pretsalipes viela-saulespuķu eļļa. |
Ražotājvalsts | |
Valsts: | Čīle |
Fasētājs un izplatītājs | |
Firma: | SIA "Safrāns" |
Iepakojums | |
Iepakojums: | Polietilēns |