Sumaks
(Sumahs) ir tumši sarkana pulverveida garšviela, kas tiek gatavota no etiķkoka augļiem.
Kaltētām samaltām etiķogām ir viegli
skābena, citronu garšu. Sumaku pievieno, gatavojot salātus, zivju un gaļas ēdienus. Bieži skābeno garšvielu pievieno zupām citrona vietā. Īpaši labi garšviela papildinās jēra gaļas ēdienus, arī kebabu un šašliku.
Sumaku
pievieno arī grilētiem ēdieniem, pākšaugiem, dārzeņiem, graudaugiem. Garšviela ir piemērota plovam un gaļas marinēšanai. Tradicionāli to izmanto Austrumzemju
virtuvē. Bieži lieto kopā ar sīpoliem. To var izmantot pat desertos un augļu salātos.
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Turcija |
Zīmols |
Zīmols: |
Safrāns® |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|