Saldā paprika ir ne tikai viena no populārākajām garšvielām pasaulē, bet arī iecienīta austrumu un eiropiešu virtuvēs, jo īpaši Austrijā un Ungārijā kā gulaša
galvenā sastāvdaļa. Paprikas pulveris piešķir ēdienam sarkanās paprikas garšu un to iegūst no kaltētas un sasmalcinātas sarkanās paprikas.
Paprika labi iederas visdažādākajos ēdienos - gatavojot gaļas, putnu gaļas ēdienus, medījumu, sautējumus, sacepumus, pievienojot to zivs un vēžveidīgo ēdienos, zupās, vārītos un tvaicētos dārzeņu, rīsu ēdienos un mērcēs.
Paprikas pulveris nepiešķir ēdienam nekāda veida asumu vai pikantu garšu, tieši otrādi - ar šo maigi saldo garšvielu var mazināt pārāk asus ēdienus. Tajā pašā laikā paprikas pulveris nenomāks citas garšas, tas lieliski balansē, bagātinot ēdiena garšu buķeti.
Šī garšviela darbojas arī kā lieliska krāsviela sava intensīvi sarkanā toņa dēļ. Tādēļ to pievieno, gatavojot sieru, sviestu vai kādu no mērcēm, piemēram, salātiem.
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Spānija |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|