Cieti, pateicoties tās izcilajai mitruma uzsūktspējai un raksturīgajai īpašībai jebkuru šķidrumu padarīt biezāku, visbiežāk izmanto ķīseļu vai mērču ietumēšanai. Ciete tiek pievienota arī dažādiem konditorejas izstrādājumiem – gan mīklā, gan pildījumos.
Kartupeļu ciete ir sakņaugu izcelsmes produkts un tā sabiezē aukstākā temperatūrā nekā kukurūzas ciete. Kartupeļu cieti labāk izmantot receptēs, kur ēdiens jāiebiezina vien mirkli pirms gatavošanas beigām, piemēram, zupās, mērcēs un ķīseļos.
Svarīgi: ar kukurūzas cieti iebiezināta mērce vai ķīselis būs nedzidrs un pienaini matēts, savukārt ar kartupeļu cieti iebiezināts saglabās dzidro tekstūru.
Gardas receptes, kur pievienot kartupeļu cieti, apskati Tasty.lv:
Biezpiena plātsmaize ar aveņu želeju
Ražotājvalsts | |
Valsts: | ES |
Fasētājs un izplatītājs | |
Firma: | SIA "Safrāns" |
Iepakojums | |
Iepakojums: | Polietilēns |