E 250 ir nātrija nitrīts jeb nitrītsāls – konservants, kuru gaļas rūpniecībā izmanto, lai gaļas produktiem piešķirtu apetelīgi sārtu krāsu un izvairītos no mikroorganismu izraisītas bojāšanās, tāda veida pagarinot realizācijas termiņu. Nitrītsāls samazina
baktēriju augšanu, novēršot tādus mikroorganismus kā Clostridium Botulinum,
Salmonella, Staphylococci veidošanos pārtikā.
Gardas receptes, kur pievienot nitrītsāli, apskati Tasty.lv
Soli pa solim: mājas apstākļos gatavotas salami, čorizo un citas vītinātās desas
Par produktu |
Sastāvs: |
sāls 99.9%, nātrija nitrīts 0.1% |
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Nīderlande |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |