Indijas jeb
austrumu sezams(Sesamum indicum) ir sezamu dzimtas lakstaugs. Sezams tiek
kultivēts, lai iegūtu augu eļļu, tās sēklas, kuras izmanto uzturā, medicīnā,
pārtikas rūpniecībā. Sezama sēklas bieži tiek pievienotas austrumu saldumiem,
halvai, maizei un citiem pārtikas produktiem. Īpaši intensīva garša piemīt
ceptām sēklām.
Melnas
sezama sēklas satur daudz kalciju, mangānu, varu. Ieteicams lietot grūtniecēm
dēļ kalcija daudzuma, ko sniedz šīs sēkliņas cilvēka organismam. Tie ir
augstākā līmeņa antioksidants.
Gardas receptes, kur pievienot melnās sezama sēklas, apskati Tasty.lv:
Kraukšķīgie siera cepumi ar melno sezamu
Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
Rudzu miltu un sēklu maize
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Indija |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|