Cieti,
pateicoties tās izcilajai mitruma uzsūktspējai un raksturīgajai īpašībai
jebkuru šķidrumu padarīt biezāku, visbiežāk izmanto ķīseļu vai mērču
ietumēšanai. Ciete tiek pievienota arī dažādiem konditorejas izstrādājumiem –
gan mīklā, gan pildījumos.
Kukurūzas ciete ir graudaugu izcelsmes ciete. Tā
sabiezē augstākā temperatūrā nekā kartupeļu ciete, kas ir sakņaugu izcelsmes
produkts. Kukurūzas cieti izmanto ilgāk
gatavojamiem ēdieniem.
Svarīgi: kukurūzas cietes iebiezinošās īpašības
mazināsies, savienojumā ar skābiem produktiem un lielu cukura daudzumu. Un ar
kukurūzas cieti iebiezināta mērce vai ķīselis būs nedzidrs un pienaini matēts,
savukārt ar kartupeļu cieti iebiezināts saglabās dzidro tekstūru.
Gardas receptes, kur pievienot kukurūzas cieti, apskati Tasty.lv:
Rabarberu plātsmaize ar karamelizētām kokosa skaidiņām
Ābolu kūka ar vienreizīgu un kārdinošu krēmu
Gardā magoņu rulete
Ražotājvalsts |
Valsts: |
ES |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|