Kardamons ir garšaugs, kuru iegūst no divu ingveru dzimtas (Zingiberaceae)
ģinšu sēklām. Kardamons ir trešais
dārgākais garšaugs pasaulē pēc safrāna un vaniļas. Tas ir spēcīgs
antioksidants, izvada toksīnus, samazina holesterīna līmeni un stiprina
imūnsistēmu.
Zaļā kardamona sēkliņām ir mazliet saldena, citrona garša ar nelielu
eikalipta piedevu. Tā ir stipra garšviela, tāpēc ļoti jāuzmanās no
pārdozēšanas, jo tā var sabojāt ēdienu. Maltu kardamonu visefektīvāk var izmantot pie
saldajiem ēdieniem un biezpiena. Kardamonu pievieno dažādās augļu, ogu, dārzeņu, sēņu un zivju marinādēs, un to izmanto arī siera un konservu
gatavošanā.
Tuvajos Austrumos un Indijā ir ierasts kardamonu pievienot kafijai
un tējai (beduīna kafija un masala tēja).
Gardas receptes, kur pievienot maltu kardamonu, apskati Tasty.lv:
Marinēta vistas fileja ar sparģeļiem un rabarberu čatniju
Foto recepte: mīksto piparkūku mīkla soli pa solim
Klasiskie speķa rauši
Par produktu |
Sastāvs: |
kardamons malts |
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Gvatemala |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|