Kardamons ir garšaugs, kuru iegūst no divu ingveru dzimtas (Zingiberaceae)
ģinšu sēklām. Kardamons ir trešais
dārgākais garšaugs pasaulē pēc safrāna un vaniļas. Tas ir spēcīgs
antioksidants, izvada toksīnus, samazina holesterīna līmeni un stiprina
imūnsistēmu.
Zaļā kardamona sēkliņām ir mazliet saldena, citrona garša ar nelielu
eikalipta piedevu. Tā ir stipra garšviela, tāpēc ļoti jāuzmanās no
pārdozēšanas, tad ēdiens ir sabojāts. Maltu kardamonu visefektīvāk izmantot pie
saldajiem ēdieniem un biezpienam. Kardamonu iekļauj marinādēs sastāva priekš augļu,
ogu, dārzeņu, sēņu un zivju konservēšanai, un to izmanto arī siera un konservu
gatavošanā. Tuvajos Austrumos un Indijā ir ierasts kardamonu pievienot kafijai
un tējai (beduīna kafija un masala tēja).
Produkta izskats var atšķirties no attēlā redzamā.
Gardas receptes, kur pievienot kardamonu, apskati Tasty.lv:
Signes Meirānes apelsīnu džems, Ziemassvētkus gaidot
Svētku kēkss ar apelsīnu un ruma sīrupu
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Gvatemala |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|