Ingvers
(Zingiber officinale) ir ingveraugu rindas (Zingiberales) garšaugs. Kā
garšviela tiek izmantota ingvera sakne. Ingvera saknes dzēriens (ingvera tēja) kopa ar citronu un medu palīdz atvieglot kakla sāpes un uzlabot pašsajūtu, kad esam saaukstējušies.
Pateicoties tā nedaudz asajai,
pikantajai un viegli dedzinošajai garšai, šo garšaugu var pievienot gan
pamatēdieniem, gan dažādiem desertiem. Visbiežāk izmanto ingvera
pulveri. Pulveri pievieno aukstajiem un karstajiem dzērieniem (kvass tēja,
kafija), konditorejas izstrādājumiem (Ziemassvētku cepumi piparkūkas,
smalkmaizītes, ingvera maize), mērcēm (pie gaļas), dārzeņu un augļu marinādēm. No
tā gatavo pazīstamo dzērienu ingveralu.
Gardas receptes, kur pievienot maltu ingveru, apskati Tasty.lv:
Rabarberu un ingvera kēkss
Kraukšķīgie kukurūzas pārslu un ingvera cepumi
Liellopa gulašs ar ķirbi, ingveru un rozīnēm
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Nigerija |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|