Garam masala (no hindi गरम मसाला, garam ("karstā") un masala ("maisījums")) ir
garšvielu maisījums, ko lieto ziemeļindijas virtuvē un vairāku citu
Dienvidāzijas valstu virtuvē. Izmanto vienīgi vai kopā ar citām garšvielām.
Garam Masala maisījumu atšķirībā no citiem lielākoties mēdz pārkaisīt jau
gatavam ēdienam, taču tas nenozīmē, ka nevar pievienot arī ēdiena gatavošanas
laikā. Garam Masala maisījumu izmanto zivju un gaļas ēdienos, zivju un gaļas
marinēšanai; sevišķi labi sader ar putnu gaļu. Pievieno zupām, sautējumiem,
biezpienam, svaigajam sieram, krējumam; no šiem produktiem gatavo arī mērci, ko
pasniedz gan pie svaigiem, gan tvaicētiem, gan ceptiem dārzeņiem. Labi iederas
maltās gaļas ēdienos. Izmanto tējas aromatizēšanai.
Par produktu |
Sastāvs: |
koriandrs, kumins, krustnagliņas, pipari melnie, kanēlis, muskatrieksti, kardamons
|
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Latvija |
Zīmols |
Zīmols: |
Safrāns® |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|