Kraukšīgo ķiplokmaizīšu Brušetas nosaukums cēlies no itāļu vārda "bruscare", kas nozīmē "cepts virs oglēm" un šo vārdu parasti attiecina uz pašu maizi, nevis uz tās piedevām. Šis gardais kulinārijas aperitīvs sākotnēji bija paredzēts pasniegšanai pirms galvenā ēdiena, bet šodien tas ir kļuvis populārs kā ātrs, vienkāršs un gards brokastu un uzkodu ēdiens. Visbiežākā brušetas piedeva ir tomāti, baziliks un mocarella siers, bet tiek izmantota arī prošuto gaļa un dažādi dārzeņi.
Recepte: baltmaizi, bageti, vai čabatu sagrieztu 1 cm biezās šķēlēs apgrauzdē, iesmērē ar svaigu ķiploku. Svaigu tomātu, kas sagriezts mazos kubiņos, sasmalcinātas bazilika lapiņas sajauc ar Garšvielu maisījumu Brušete, sāli, pipariem un eļļu, un kārto uz apgrauzdētajām maizes šķēlēm.
Garšvielu maisījumu Brušete var pievienot dārzeņu salātiem, cepot picas, gatavojot aukstās uzkodu dip mērces un citas uzkodas.
Par produktu | |
Sastāvs: | tomāti, sīpoli, dilles, petersīļi |
Ražotājvalsts | |
Valsts: | Latvija |
Zīmols | |
Zīmols: | Safrāns® |
Fasētājs un izplatītājs | |
Firma: | SIA "Safrāns" |
Iepakojums | |
Iepakojums: | Polietilēns |