Mārsili (Thymus)
ir lūpziežu dzimtas augu ģints, kurā ir apvienotas aptuveni 350 sugas.
Svaigas
vai žāvētas mārsila lapiņas liek pie visu veida gaļas, zivju un dārzeņu
ēdieniem, mērcēm, salātiem, marinādēm. Lieto gatavojot makaronu sacepumu un
kartupeļu ēdienus. Pievieno gurķu, zivju un gaļas konserviem, pastētēm, aukstajai gaļai. Uzlabo pupiņu un
zirņu zupu garšu.
Timiāns labi sader ar
baziliku, salviju, estragonu, rozmarīnu un muskatriekstiem.
Gardas receptes, kur pievienot timiānu, apskati Tasty.lv:
Kartupeļu biezenis ar timiānu un kraukšķīgiem brokoļu gabaliņiem
Ātrā maltās gaļas un tomātu mērce ar timiānu
Krāsnī ceptas vistu karbonādes ar sieru un graudu sinepēm
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Ēģipte |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|