Karijs (Tamila valodā kari) ir garšvielu maisījums no garšvielām, kuras pamatā ir kurkumas sakne. Indijā tradicionāli kariju pievieno gaļai, zivīm, rīsiem un dārzeņiem. Šī garšviela ir arī ļoti populāra un augsti novērtēta, jo spēj dot ēdieniem zeltainu nokrāsu un brīnišķīgu aromātu. Kariju pat pievieno saldajam plovam.
Populāri ēdieni ar kariju: rīsi, dārzeņu ragu, vistas salāti, liellopu
gaļas fileja, frikadeles, maltā gaļa, makaroni ar vistas gaļu.
Par produktu | |
Sastāvs: | kurkuma, sāls, koriandrs, saldās paprikas pulveris, ingvers, ķiploku pulveris, ķimenes, čili, lauru lapas, melnie pipari, rozmarīns |
Ražotājvalsts | |
Valsts: | Latvija |
Zīmols | |
Zīmols: | Safrāns® |
Fasētājs un izplatītājs | |
Firma: | SIA "Safrāns" |
Iepakojums | |
Iepakojums: | Polietilēns |