Sējas
koriandrs (Coriandrum sativum) jeb kinza ir viengadīgs čemurziežu dzimtas augs,
kas tiek audzēts kā garšaugs.
Koriandra
sēklu garšu raksturo kā riekstainu un asu ar apelsīna pieskaņu. Koriandra
sēklas kopā ar ķimenēm bieži izmanto kāpostu skābēšanai, maizes un konditorejas
izstrādājumu cepšanai, dzērienu aromatizēšanai, gaļas un zivju konservos,
dārzeņu marinādēs, pie sautētiem dārzeņiem, mērcēm, liķieru izgatavošanā.
Koriandrs ir Huberta maisījuma, Indijas karija, garam masala, adžikas un citu
garšvielu maisījumu sastāvdaļa. Koriandra sēkliņas labi sader arī ar citām
garšvielām, piemēram, ingveru, ķiplokiem, kardamonu.
Gardas receptes, kur pievienot maltu koriandru, apskati Tasty.lv:
Ķiploku un zaļumu sviests
Pikantais gaļas un pupiņu sautējums ar alu
Sulīgas un maigas kotletes ar cāļa akniņu pildījumu
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Krievija |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|