Safrāns ir garšviela un pārtikas krāsviela oranžā krāsā, kuru iegūt no žāvētām safrānu ziedu stigmām (Crocussativus).
Safrānu stigmas tiek izmantotas konditorejas izstrādājumu krāsošanai un aromatizēšanai, siera, desu un liķieru ražošanai un arī kulinārijā. Izmanto rīsu un zirņu ēdienu gatavošanai. Safrāns tiek pievienots kā garšviela caurspīdīgām zupām, jēra un aitas gaļas gatavošanai, gatavojot zivju un ziedkāpostu zupas, buljonus.
Gardas receptes, kur pievienot safrānu, apskati Tasty.lv:
Visbijas 'safrāna pankūka' – rīsu pudiņa kūka
Zivs gabaliņi krēmīgā safrāna mērcē ar puraviem
Bumbieru ievārījums ar safrānu un čili
Ražotājvalsts | |
Valsts: | Irāna |
Fasētājs un izplatītājs | |
Firma: | SIA "Safrāns" |
Iepakojums | |
Iepakojums: | Plastmasa |