Muskatrieksti (Myristica) ir
magnoliju rindas, muskatriekstu dzimtas ģints. Kā garšvielu izmanto gan
muskatriekstu augļus, gan muskatriekstu žāvēto mizu (dēvē par muskatziedu).
Lielās devās muskatrieksts ir toksisks. Muskatriekstiem ir specifiska smarža,
tos pievieno gaļas ēdieniem, pastētēm, mērcēm, zivīm, dažādiem žāvējumiem,
plovam, dārzeņu, it īpaši spinātu un rožukāpostu vai puķukāpostu ēdieniem, piena,
siera un olu ēdieniem, konserviem, konditorejas izstrādājumiem, garšvielu maisījumiem. Ar muskatriekstiem aromatizē dažādus dzērienus,
piemēram, tomātu sulu, kokteiļus, karstvīnu, kakao, punšu, limonādes. Parasti
šo garšvielu samaltā veidā pievieno ēdienam gatavošanas beigās. Muskatrieksti
un ziedi (sēklu apvalki) ir Meksikas maisījuma, Indijas karija un citu
garšvielu maisījumu sastāvdaļa.
Gardas receptes, kur pievienot maltus muskatriekstus, apskati Tasty.lv:
Bērnības kārums – krāsnī cepti āboli: 13 receptes no vecmāmiņas pūralādes
Siera - kartupeļu kroketes
Par produktu |
Sastāvs: |
muskatrieksti, linsēklas, saldās paprikas pulveris, rīsu milti. |
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Latvija |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|