Majorāns (Origanum majorana) ir lūpziežu dzimtas garšaugs. Tautā šos
garšaugus mēdz saukt par «desu zālēm», jo visbiežāk tos lieto kā garšvielu
tieši asins, aknu un gaļas desām.
Majorāns ir ļoti iecienīts garšaugs gaļas ēdieniem, jēra, liellopu,
cūkgaļas, vistas, arī zivju ēdieniem (īpaši siļķei), to izmanto maltās gaļas
izstrādājumiem un desām. Labs pastētēm, olu, siera, dārzeņu ēdieniem, salātu
mērcēm, lieto desu un konservu pagatavošanai, kartupeļu, tomātu, pākšaugu
ēdienos, biezpienam, sviestmaizēm, cepešiem, subproduktiem- it sevišķi aknu
ēdienos, marinādēs, sēnēm, ēdieniem no kāļiem, pīrāgu pildijumiem, picai,
garšvielu sviestam, kabaču ēdieniem u.c.. Majorāns ļoti labi noder diētiskajā ēdināšanā
par sāls aizstājēju.
Majorāns rosina apetīti, veicina gremošanu, tam piemīt
ārstnieciskas īpašības.
Gardas receptes, kur pievienot majorānu, apskati Tasty.lv:
Neparastie nūdeļu plācenīši
Mājās gatavota aknu pastēte – uz maizes ziežams gardums. Septiņas receptes
Veģetārā pica ar cukīni, sēnēm un sarkano sīpolu
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Ēģipte |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|