Dižciltīgais
laurs (Laurus nobilis) ir aromātisks mūžzaļš lauru dzimtas augs. Lauru lapas izmanto kulinārijā kā garšaugu.
Lauru lapas izmanto ēdienos, kas tiek gatavoti nesteidzīgi un ilgi. Lauru lapas
pievieno zupām, gaļas un dārzeņu sautējumiem, kā arī pastētēm un terīnēm. Šis garšaugs ir viena no populārā indiešu
garšvielu maisījuma „garam masala” (tulk.: „karstais maisījums”) sastāvdaļām,
kā arī populāra piedeva dažādām marinādēm.
Lauru lapas var kombinēt ar
baziliku, ķiplokiem, raudeni (oregano), papriku, pipariem, rozmarīnu, salviju
un timiānu. Tās labi papildina lielāko daļu dārzeņu ēdienu un makaronu ēdienus,
kuru sastāvā ir tomāti.
Pievienojot maltītei sasmalcinātas lauru lapas, iegūst
izteiktāku, spēcīgāku aromātu, taču tās ir grūtāk izņemt, tāpēc ieteicams
pievienot, iesietas drāniņā vai tējas maisiņā. Samaltas lauru lapas sajaucas ar
ēdienu; to dotā garša būs spēcīgāka, taču atsevišķos ēdienos neiederas malto
lapu konsistence.
Gardas receptes, kur pievienot maltas lauru lapas, apskati Tasty.lv:
Maltās gaļas bumbiņas pikantā mērcē jeb 'kofta curry'
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Turcija |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|