Kurkuma (Curcuma longa) ir ingveru dzimtas augs un garšviela, kura ir galvenā sastāvdaļa karijā. Malta kurkuma ir viena no klasiskajām indiešu garšvielām un viena no Āzijas ēdienu pamatsastāvdaļām. Tai ir bagātīgi dzeltenbrūna krāsa un patīkams, smalks
aromāts. Maltu
kurkumu pievieno rīsu un pastas ēdieniem, zupām, mērcei un majonēzei.
Tradicionālajiem dārzeņu ēdieniem, kas gatavoti no ziedkāpostiem, burkāniem,
kartupeļiem u. c., kurkuma piešķir gan vieglu pikantumu, gan interesantu krāsu.
Gardas receptes, kur pievienot maltu kurkumu, apskati Tasty.lv:
Klasisks uzbeku plovs ar jēra gaļu un kurkumu
Svaigā kokosa un citronu tarte bez glutēna
Aromātiskā lēcu un burkānu zupa
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Indija |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|