Ķiploki tiek audzēti gan kā garšaugi, gan kā ārstniecības augi. Ķiplokiem
ir raksturīga asa, pikanta garša.
Kā garšvielu parasti izmanto žāvētu ķiploku,
kurām ir dažādi veidi (pārslas, šķēlītes, malti ķiploki).
Ķiploku pulveris parasti ir viena no garšvielu maisījumu sastāvdaļām. To var pievienot makaroniem, picai, mērcēm, gaļas ēdieniem,
labi sader kopā ar grilētu vistas gaļu.
Gardas receptes, kur pievienot ķiploku pulveri, apskati Tasty.lv:
Krāsaina un koša pica ar ziedkāpostu mīklas pamatni bez miltiem
Gardās un ātrās saldo kartupeļu vafeles vasaras brokastīm
Aizdars salātiem: kā mājās pagatavot trīs klasiskas mērces
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Ķīna |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|