Čiekuroga ir
dažu skujkoku, galvenokārt kadiķu (Juniperus), auglis — čiekurs ar sulīgām
zvīņām. Čiekurogas – gan svaigas, gan izkaltētas – visvairāk tiek izmantotas
medicīnā un kulinārijā.
Lieto pie
treknas gaļas ēdieniem, piemēram, pie jēra cepeša. Ļoti labi papildina medījumu, sevišķi brieža gaļu. Kadiķogas izmanto dažādās mērcēs, cepešu
pildījumos, marinādēs, arī skābētos kāpostos. Kadiķogas ir klasiska džina
sastāvdaļa, tās pievieno arī alum, vīnam un kvasam.
PRODUKTU IZSKATS
- Produkta izskats var atšķirties no attēlā redzamā.
- Piegādātais produkts var būt atšķirīgā iepakojumā, krāsā un formā.
Gardas receptes, kur pievienot kadiķa ogas, apskati Tasty.lv:
Brieža gaļas sautējums sarkanvīnā
Tomāti kadiķogu – lauru lapu marinādē
Lietuviešu tradicionālais medalus
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Gruzija
|
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|