Parastais fenhelis (Foeniculum vulgare) ir divgadīgs čemurziežu dzimtas
lakstaugs ar stipri zarainu stumbru.
Fenheļa auglis satur
ēteriskās eļļas, ogļhidrātus, minerālvielas–kāliju, kalciju, dzelzi, fosforu, C
un E vitamīnus, karotīnu. Tāpēc fenheli izmanto medicīnā.
Fenhelim ir stipra, saldena garša un anīsam līdzīga smarža. Fenhelis ir viena no galvenajām absinta sastāvdaļām. Fenheļa sēklas pievieno augļu konserviem, marinādēm, cepumiem, izmanto
atspirdzinošu dzērienu un tējas aromatizēšanai. Kā garšaugu fenheli lieto pie
zupām, mērcēm, salātiem, dažādiem zivju ēdieniem, majonēzēm.
Gardas receptes, kur pievienot fenheli, apskati Tasty.lv:
Cepta zivs ar saldajiem kartupeļiem
Kraukšķīgās čabatas karstmaizes ar salami
Cepeškrāsnī cepti burkāni ar kumīnu
Brokoļu un maltās gaļas sacepums pannā - ātrām vakariņām
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Ēģipte |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|