Ingvers
(Zingiber officinale) ir ingveraugu rindas (Zingiberales) garšaugs. Kā
garšviela tiek izmantota ingvera sakne.
Pateicoties tā nedaudz asajai, pikantajai un viegli dedzinošajai garšai, šo
garšaugu var pievienot gan pamatēdieniem, gan dažādiem desertiem. Visbiežāk
izmanto ingvera pulveri. Pulveri pievieno aukstajiem un karstajiem dzērieniem
(kvass tēja, kafija), konditorejas izstrādājumiem (Ziemassvētku cepumi
piparkūkas, smalkmaizītes, ingvera maize), mērcēm (pie gaļas), dārzeņu un augļu
marinādēm. No tā gatavo pazīstamo dzērienu ingveralu.
Ingvera saknes dzēriens (ingvera tēja) kopa ar citronu un mēdu palīdz atvieglot kakla sāpes un uzlabot pašsajūtu, kad esam saaukstējušies.
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Nigerija |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|