Kajēnas pipari ir Rietumos vieni no populārākajiem pipariem. To nosaukums radies no Franču Gviānas pilsētas Kajenas, kur arī pirmo reizi datēti šie pipari. Ierasti šos piparus lieto kaltētā un smalcinātā - pulvera veidā. Tāpat kā citām garšvielām, arī Kajēnas pipariem piemīt daudz ārstniecisku īpašību. Pētījumi pierādījuši, ka asie pipari var uzlabot metabolisko sistēmu, pazemināt asinsspiedienu, veicināt gremošanu un pat mazināt sāpes. Asuma ziņā Kajēnas pipari ir gandrīz 10 reizes asāki par Halapenjo pipariem.
Viens no populārākiem maisījumiem, kurā izmanto kajēnas piparus, ir labi zināmā Tabasco mērce.
Mājas virtuvē piparus izmanto zirņu, pupiņu, zupu un mērču pagatavošanā.
Gardas receptes, kur pievienot kajēnas piparus, apskati Tasty.lv:
'Našķoties' Zanes daudzsieru pastas sacepums
Zibenīgais gaspačo ar asumiņu
Siltie turku zirņi ar spinātiem un fetas sieru
Par produktu |
Sastāvs: |
čili malti, saldās paprikas pulveris |
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Latvija |
Zīmols |
Zīmols: |
Safrāns® |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|